Sizifo darbas :)


Turiu polinkį nuolat stengtis sistematizuoti vieną ar kitą aspektą kasdienėje buityje. 
Maloniau gyventi, kai viskas turi savo vietą, savo dėžutę, savo lentyną ir tvarkingą klasifikaciją.


Nepaisant to, kelis metus laikiau nėrinių atraižas vienoje bendroje dėžėje. Nesiginčyju, tai greičiausias ir daugeliui priimtiniausias sandėliavimo stilius. Juk sunaudojus nuo šeimos ir darbų atlikusį laiko gabaliuką kūrybiniam procesui, sutikite - gaila jo deficitą švaistyti pedantiškai darbo priemonių tvarkai, nes ji laimingai išyra su kiekvienu nauju projektu.

Bet mano akis nebeapsikentė kaskart žiūrėti į tų delikačių juostelių nedelikatų laikymo būdą – padrikai susipynusį guzą.

Eiga, kuria viską susitvarkiau:
Prisėdau ir fotošopu sumaketavau dailias špulytes nėrinukams. Sudėjau į koliažus ir atsispausdinau. 



Nereikia iš koliažo kirpti kiekvienos špulytės atskirai – taip sutaupysim laiko. Užtenka iškirpti špulyčių poras, kerpant jas palei labiausiai išsišovusias špulyčių briaunas. T.y. apkirpti aplink jas stačiakampio formą. Per vidurį (ties jungtimi tarp dviejų špulyčių) padariau lenkimo liniją ir sulenkiau, tiksliai sulygiuodama abi puses tarpusavy. Suklijavau.


Taigi turime dvipusį dizainą – liko iškirpti špulytės formą palei dizaino kontūrą. Jei tiksliai atlikote lenkimą, špulės dizainas abiejose popieriaus pusėse idealiai sutaps, ir iškirpę turėsite gatavą špulytę nėrinukams vynioti. 


Špulytes pasigaminau dviejų dydžių. Kai baigiau jas gaminti, pagal jų išmatavimą parinkau ir kartono dėžutes, kuriose jos sutilptų dviem eilėmis. Špulytes pasirinkau sandėliuoti gulsčiai, ne stačiai, nes taip geriau matosi ant jų užvyniotų juostelių tipai. 

 

Vieną kartono dėžutę susiradau Maximoje tarp atliekamų, kitas pritaikiau atlikusias namuose nuo dovanotų porcelianinių puodelių. Jas iš visų pusių apklijavau raštuotu popieriumi, o viršutines briaunas dekoravau apdailos juostelėmis (popierių klijavau rankdarbių klijais, juosteles - karštais klijais).



Rezultatu akis šįkart mėgaujasi, o ir tie, kas jau matė, taip pat buvo sužavėti sandėliavimo patrauklumu. 



Ir – kaip neįtikėtinai skambėtų – man negaila šiais špulyčių koliažais pasidalinti su jumis. Taip, visai veltui. Į sveikatą. Aš pati – tokia pati nemokamų digital dizainų gerbėja :) 
Užėję ant nuotraukos, spauskit „view image“ ir išsididinkit prieš išsaugant.










Komentarai

  1. Nuostabu. Dėkui už gėrybes for free, tik aš pati tai nežinau kada čia toks įkvėpimas ateis susitvarkyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ilgai nereikia delst! čiupt idėją už uodegos, kad nepaleistume vėjais! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dažnai juokiuosi iš savo kolegės, kuri dėl savo pedantiškumo net dokumentams pasidarė atskirus dėkliukus, kuriuos nusidažė skirtingomis spalvomis, susidėliojo pagal alfabetą ir pagal svarbumą :)) Beveik kaip Monika iš "Draugų" :)))

    Tačiau va šita idėja ir mane sužavėjo! Atrodo taip estetiškai. Tik aišku, man, matyt, reikia sulaukti to paskutiniojo lašo, kai nebegalėsiu žiūrėti į netvarką.. Nes kol kas dar netrukdo :) Ačiū už idėją - išsisaugosiu ateičiai!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą